Städning och 3projekt i ett!

under gårdagen gick vi igenom vad vi skulle få att göra mer till öppet hus, vi ska ju ha försäljning oxå av buketter m.m jag, AnnSophie och Ulrika fick redesbukett och jag känner mig jätte nöjd med det! det ska bli så kul, för jag tyckte verkligen om att göra redesbuketter. vi sattsar på höst temat! tyvärr är ju vår gruppledare och 3dje gruppkamrat sjuk så hon får ju inte vara med så mycket i planeringen men jag hoppas hon inte känner sig alltför bortskuffad när hon kommer tillbaka. Men hon har varit med oss i tanken, stackare! :) inte kul att vara sjuk, men får hoppas att hon kan vara med på lördagen den 6e. för då kommer det bli ROLIGT på riktigt !

men resten av onsdagen gick åt till att städa undan rejält i montrar och i butiken, det blev verkligen en helt ny plats :)

idag har AnnSophie och jag fixat med det vegetativa, skrivit om växterna, byggt modeller till sagan och bara varit enormt effektiva! just de, vi har ju även haft personliga samtal med F. Jag är helt lugn med denna planering vi har inför öppet hus i min grupp, det känns som om vi kommer hinna med allt jätte bra :) men det kanske har sett ut som om vi tar det lite väl lugnt men, vi har lagt planerna bra och tänkt till ett par gånger! ni kommer att njuta av det färdiga resultatet! men detta är några saker vi ska ha med på våran pall!
I sagornas värld på jordbrukslandskapet

Så, idag fick jag reda på hur mitt teknikprov gick. Det tycks ha gått suveränt bra trots mina farhågor under provdagen. Jag tror att man stressade upp sig själv i och med att man tittade på alla andra när de stegade iväg och hur långt fram de låg med provet och när man såg mängden av vad en del skrev.
men man kanske skriver stort, vad vet jag, jag såg inte så noga utan bara mer att en del hade vänt på sidan och skrev på baksidan oxå!
Men jag hade lite småfel som jag slarvade med... saker som jag vet om att jag ska göra. men trots det känns det som om jag ligger högt i betyg på detta prov. Vi kommer att få ett mer fullständigt betyg på provet när alla gjort det.
 
Men det var inte det jag skulle skriva om... utan om öppethus. Lördag den 6e oktober har vi öppethus här på skolan och då ska vi gestalta några av Elsa Beskows sagor ihop med vegetativstil... så gårdagen gick åt till att skissa, planera.. och denna dag blev detsamma eftersom våra planer fallerade lite på morgonen. 
men vi har även byggt upp stommen i vårt projekt. Vi fick Pelles nya kläder i jordbrukslandsskapet. 
Hur vi ska få ihop det ska ni få se... men detta är vår stomme att fortsätta bygga på:

Honungsfestival och helg

Så när man kom hem i fredags stod det en stor banderoll i rondellen om att det var honungsfestival (http://honungsfestivalen.se/) och eftersom jag visste med mig att min sambos far skulle vara med och besvara frågor om biodling under festivalen gav vi oss iväg på lördagen till det vackra mariebergsområdet i kristinehamn.
 
Honungsfestival är precis vad det låter som... musik, biodling, grönsaksförsäljning och försäljning honungsprodukter av alla dess slag.
 
Marieberg har varit ett psykvårdhem förr, men för några år sedan drog de ned på psykvården och numera har vi bara ett mindre antal de vårdar på området. Kriminalvård om jag minns rätt. Hur som numera är det där även ett museeum, en trädgårdhandel och även ett B&B. Självklart har ju en del företag lagt beslag på några lokaler oxå men de ka man ju inte besöka. :)
 
Områdets trädgård (som byggdes upp tidigt för de psyksjuka) med blommor, häckar och träd är alldeles ljuvliga.
Om jag inte har helt fel så har de inte gjort om så mycket i trädgården heller på senare år utan den har nog bara fått lite omplanteringar och upprustning. 
 
Detta var ju dock tyvärr en riktigt tråkig och mulen dag att spatsera runt på. Men vi var ju där för att få hejja på min sambos far, vilket vi missade det största av och kom i slutet av allt... =( Men det är tanken som räknas. 
 
Jag han med att få några bilder på området dock:


 
Visa fler inlägg