Kistdekoration Nr.2

Detta var vad jag nästan hann klart med under gårdagen men jag insåg att nålningen skulle ta mer än fem minuter som var kvar av dagen.
Även om jag tänker på romantik och härliga sommarkvällar när jag ser denna lilla bakelse och inte begravning så var detta en jätterolig dekoration att prova på att få göra. 
Jag valde att följa färgtemat med nålarna i bladen och tog cerisa nålar.
som ni ser så har jag valt att placera emillen lite högre än alla de andra för att få en annan känsla av dekorationen. Då jag kände att den var väldigt kompakt och blomrik så ville jag släppa in lite luft och det skira i min dekoration. 
 
 
Jag är super nöjd över denna veckas dekorationer och jag är egentligen nu redo för att göra ännu en och ännu en... för detta var kul! att få arbeta i den mängden med blommor och med de små bakelserna. 

Ogräs-ovälkommen växt

Idag har vi haft Britt Marie och idag har vi pratat om olika ogräs och det finns en hel del!
Ettåriga och fleråriga...Åkervinda är någonting som härjar i min mors rabatt.. då den är fruktansvärt svår att bli av med. 
Jättefina klockor men de stryper växterna de klättrar på. 
Blåklint känner ni igen!  Här är de underbara bilderna  av E. Korsmo. Jag skulle helt klart kunna ha ett par av dessa hemma. De är ju hur fina som helst. 
Brännässla
Maskros
Denna minns jag inte vad den heter. 
Kamomill
Sedan fick lite tips på websidor att kolla på när det gäller att välja jord... =) 
 

Förresten så.... blev jag taggad

Just de om ni minns så var vi ju med i en tävling på skolan med fairtrade och då hade jag turen att mitt bidrag kom med från skolan! Och inte minst med i fairtrade tävlingen. 
MEN om ni minns mitt bidrag.....
 
Bara För att jag var så j#%&la nyfiken så var ju jag tvungen att veta hur det hade gått för mig i tävlingen.
Vi vann inte, Men jag ville ändå veta hur man låg till.. 
Och vet ni... mitt bidrag kom tvåa! 
 
Det kändes hur förvånande som helst men jäkligt bra för min självkänsla!
Helt otroligt kul!
Och jag måste säga att jag nu en vecka senare när jag har smält detta besked i mitt sinne har insett att jag skulle kunna tänka mig att få möjligheten att tävla igen... så jag satte mig faktiskt i helgen och kollade in elmia garden flower grand prix som hålls i Jönköping varje år i samband med trädgårdsmässan.
Summan för att delta är inte farlig och är någonting som man kan göra för att skapa sig ett namn, om man inte flytt landet då.
 
Detta tåls att tänka på! Jag känner mig fortfarande idag pepp på att bara fylla i anmälan och skicka in meeeennnnnn säger min hjärna... varva ned, du vet inte vart du är då i landet. 
 
Men vad jag ville säga med detta blogginlägg är ett STORT tack till alla de som röstat på mig.
Efter samtal med min mor så förstår jag att hon kammade in ett par poäng åt mig haha...
så TACK alla som röstade på mig!
Nu ska jag varva ned och försöka få en blund i mina blå. 
 
 
Visa fler inlägg