Broshbuketter

På www.lyckligfrun.blogspot.se har jag hittat en super fin liten bakelse gjord av brosher som de skaftat och floratejpat för att sedan binda en bukett av alla sorters broscher...
Charmigt tycker jag! Och den står sig verkligen till nästa dag, år, bröllop...
 

Droppformad brudbukett

I min hink hittade jag denna goding med ett blad som har ett litet blad mitt på sig:
Idag blev jag faktiskt nöjd oxå med mitt resultat, jag tror dock att jag har en tendens att jobba långt och stort. 
Det ger ju ett intryck att det är en bukett som kostar mer och kunden får vad den betalar för. 
Men beroende på bruden så kan man inte alltid göra sådana här stora... men det ger sig nog hoppas jag =) 
 
 
 
 

Rund brudbukett med trassel

Idag var det dax att ta tag i en rundbunden bukett! denna gång skulle vi göra med ett häng, droppformat trassel :)
 
Över natten har jag även fått Förkylningen från H-vetet så jag var ute och försökte rensa luftvägarna på rasten och då fastnade mina ögon på de härliga smultron bladen som nu har kommit fram när snön töat bort!
 
Och så började en tanke gro att det kan komma till pass till denna limebakelse...Som AK sa och som jag visste innan egentligen men tiden fanns inte riktigt till det... att ska man ta in material utifrån så ska man låta dem vattendra länge och sedan ska man göra ett test på dem för att se hur länge de står sig, för som hon trodde vissnade de på en timme och för ett bröllop är det inte alls aktuellt att använda sig av material som man inte litar på men i detta syftet var det mer än tillräckligt i tid då vi skulle riva denna bukett så fort vi var klara,bedömda och fotograferade.
Men optimalt hade varit att hittat en reva så jag kunde ha fått in den i oasisen så den höll sig bättre, men tyvärr har inte moder jord vaknat så mycket ännu :) Smultronblad är något som jag skulle kunna tänka mig att ha i min brudbukett. 
Sedan hade Fredrik varit och inhandlat Lime frukter åt oss att använda till våra buketter, och som ni ser, det blir en jätte härlig effekt :)
Detta är den första av de vi gjort hittills som jag är NÖJD över, som jag känner att jag skulle kunna ge ifrån mig till en kund och inte känna ånger.
 
Undersidan, nålade sallal blad:
Sedan var det fruktstund...:) :
Och innan vi slet isär hela buketten passade vi på att bli fotade, här med fina bordsgrannen Åsa N:
 
Tänk vad det är roligt att allas buketter blir så olika trots att vi har samma sorters blommor och material att tillgå!
 
 
Visa fler inlägg