När två hjärtan blir ett

Ni vet jag skulle ju på bröllop i lördags, sagt och gjort men det jag inte sa var att jag även skulle göra brudbuketten, corsage och två brudnäbbsbuketter..
Så för lite mer än två veckor sedan var jag i karlstad på Gullvivan´s blommor, där jag hade min senaste praktikplats och beställde blommor...
Jessica var en pärla och hjälpte mig att välja sort på ros då jag var kluven på Vendela och Artemis. Vendela har jag jobbat med tidigare och hade en lite känsla av hur den kan va och se ut i färg medans Artemis,som jag fick som råd ifrån AK att välja, den hade jag inte en aning om hur den kunde se ut i färgen. Men då Jessica sa att den är mera rund i själva blomman än vendela och att den är cremefärgad så tog jag Artemis och jag ångrar mig inte.
Så i torsdags (25/7) tog jag och min sambo och åkte över för att hämta blommorna men först gällde det att tömma kylen och ställa in rätt temperatur!
Sedan var det bara att snitta om och ställa in i kylen inför dagen där på.
Artemis doftade härligt! =)
Fredagen startade jag med en löptur och lite vitaminer
 
Sedan ... så sent som jag kunde startade jag att binda brudbuketten då jag ville att den skulle bli perfekt.
 ja jag är lite av en prefektionist ;)
Detta var den första jag band, men den blev så fruktansvärt stor i förhållande till bruden så jag gjorde om den och då raserade oasisen så jag fick börja om ifrån grunden...Fruktansvärt irriterad men glad att jag köpt på mig oasisbollar.

Men resultatet blev helt fantastiskt.. så det var värt det att göra den en gång till =)
Ett corsage :)
Två små brudnäbbsbuketter
Lördagen kom och jag var som ett barn på julafton och rusade upp för att kolla kylen och hur blommorna såg ut... för efter tre nätter med mardrömmar om att varenda ros var lika bruna som en chokladkaka hoppades jag på att det bara var drömmar. och det var det..
Redo för avhämtning!
Jag kunde dock inte släppa dem förrens brudparet kom och hämtade dem... jag pillade in i det sista. kollade så allt satt fast och pillade lite mera...så tur att de kom till slut annars hade jag väl pillat sönder den.
Brudparet fick en fantastisk dag och jag kände mig nöjd och belåten när jag långt efter vigseln såg hur fina alla blommor var ännu.
Och så många positiva ord jag fick av alla för buketten gjorde mig rörd!
 
Artemis fångade min uppmärksamhet och är en sort jag kommer använda mig av fler gånger... en helt fantastisk ros. men den doftar rejält i mängder tyckte jag =)

En bröllopsgästs klädsel.

På lördag ska jag och min sambo på bröllop och eftersom vi denna gång fick valfri klädsel har jag spanat runt lite överallt om tips och råd i färger m.m jag tycker att valfri klädsel är svårt för jag som är uppväxt med en farfar och moder som hållit ganska hårt på de kyrkliga punkterna kring hur man ska klä sig och uppföra sig så tycker jag att det är ganska lätt när det står kavaj... då vet jag vad jag ska ha på mig och jag behöver inte oroa mig för att vara överklädd eller inte.

jag började läsa om färger och givetvis får man inte komma i vitt! för det är brudens färg. visst du får ha vitt på dig men den vita färgen får inte ta överhand.

svart är sorgens färg och hör inte hemma på ett bröllop... du får även här ha svart men det ska inte ta över. fråga dig själv om du passar in på en begravning innan du går. japp detta misstag har jag gjort och jag tror att många gör det.

rött är inte heller lämpligt för den färgen förknippas med att bäraren haft ihop det med brudgummen... påhittat skrock ifrån någon film eller något. men om du törs ha rött på dig till ett bröllop kan bara du svara på om du vet hur alla gästerna m.m anser om just detta påhitt. jag anser att rött är kärlekens färg och hade nog blivit glad om en gäst kommit i rött på mitt bröllop men alla är olika. :) välj en annan färg om du är osäker.

så.... kort, lång eller knälång klänning?
det beror ju oftast på vad det står att mannen ska ha på sig i inbjudan. denna gång går jag lite efter mitt tycke och samtidigt vad jag sett bruden och de övriga gästerna som jag tror kommer i för längd. så min blir lite ovanför knäna men inte mycket.
och som ni ser har jag valt att ha vitt men här är den mest blå känner jag..


bandet på magen vet jag inte om jag väljer att ha.
det finns ju en del att tänka på när det gäller bröllop. men som tur är så har vissa regler dragits bort och finns knappt längre. regler och regler men ja... ni förstår ;)
nu ska jag sova. hejs

sommar på allvar

Jag kom på att jag inte visat er så mycket av vad jag haft för mig det senaste så jag gör en bild uppdatering.

varit hos syster och blivit kär i kisseungar

haft det gött i solen

varit i Karlstad på Carlo choklad och ätit italiensk glass.

Haft ego tid

försökt packa upp katten

plockat blåbär

kokat sylt av blåbär

fotat

insett min ålder och provat glasögon för att vänja mig vid tanken ens

fotat

fotat

fotat

där emellan har jag slagits med akassa och ams.och jobb har jag sökt.
Visa fler inlägg