Tulpan, Tulipa gesneriana

Tulpaner är ju en snittblomma de flesta unnar sig en vanlig dag på våren.
men många får dem liksom jag att växa ur vasen. jag skyller på att alla mina fönster är i söderläge och att jag har pensionärsvärme i min lägenhet.
men som florist måste man ju veta vad man gör för fel i alla fall. :)

en tulpanbukett ska du låta ha pappret eller plasten kvar runt om buketten i ca en timme efter att du satt dem i vatten. Det hjälper dem att hålla sig raka och fina. De ska ha kallt vatten men tänk på att de inte ska ha så mycket vatten för ju mer vatten de har desto längre blir de. Fyll hellre på vatten oftare och byt vas eller diska den och ställ dem i nytt vatten efter en vecka.
för det bildas bakterier i vattnet när det står still. detta gäller alla snittblommor, man bör byta vatten en gång i veckan åtminstone.

och anledningen till att du inte får någon näring till dem när du köper dem är att de inte behöver det för då växer de bara ihjäl sig. sedan ska du skära av stjälkarna och inte klippa för klipper du klämmer du ihop kärlsträngarna istället för att öppna upp dem.

Påsklilja, Narcissus pseudonarcissus

Jag vet att det är en del som köper påskliljor som snittblommor nu. och hur tar man då hand om dessa bäst? jo påskliljor vill ha kallt vatten och eftersom de utsöndrar ett slem från sina stjälkar bör ni byta vatten ofta.
ska ni ha dem ihop med något annat låt påskliljorna stå själva och dra vatten ett par timmar och skölj av stjälkarna och byt vatten när ni sätter ihop dem med de andra stjälkarna.


visste ni att påskliljan tillhör amaryllis familjen? visste ni att påskliljan är giftig?

Narcissos var inom grekisk mytologi en vacker yngling som var son till flodguden Kefissos. Narkissos var så underbart vacker att vem som än såg honom greps av kärlek, men problemet var att han avvisade varje kärlek. Han blev dömd att förälska sig i sin egen spegelbild efter att inte ha besvarat den unga flickan Ekos kärlek.

Narkissos förtynade inför den damm där han fick se sig själv och förvandlades till slut till en påsklilja som fått hans namn: narcisser.

Glad Påsk

Jag har fastnat för en underbar blogg men tips och trix om inredning i min smak.
 
http://www.var-dags-rum.se/2013/03/sista-minuten-pasktips.html?m=1
Han har gjort ett härligt kycklingträd
Glad påsk till er alla..

 
 
Visa fler inlägg